Читај ми!

Полицајац рањен код Фекетића, нападач ухапшен

Саобраћајни полицајац Ђурица Врачарић из Србобрана рањен је код Фекетића током потере за украденим возилом. Нападач је ухапшен.

Јозеф Е. (38) из Србобрана, који је пуцао на 44-годишњег полицајца, ухапшен је и том приликом у размени ватре је рањен, потврдио је министар полиције.

Полицајац Ђурица Врачарић је рањен после потере за возилом "ситорен ксара", за које се претпоставља да је украдено.

Током потере, возило је склизнуло у јарак, преврнуло се, а нападач је на полицију пуцао на надвожњаку код Фекетића.

"Разговарао сам са рањеним полицајцем и његовом супругом. Он је свестан и тренутно је у припреми за операцију", рекао је министар полиције Небојша Стефановић.

Директор Клиничког центра Војводине у Новом Саду Драган Драшковић рекао је да је полицајац смештен у Ургентни центар и да је ван животне опасности.

"Има устрелну рану у десном рамену, метак је ушао са предње стране и поломио кључну кост, и пацијент ће ускоро бити оперисан", рекао је Драшковић.

"Напад на државу" 

Министар Небојша Стефановић оценио је да је пуцањ у полицију пуцањ у државу и истакао да је брзом акцијом јасно показано да се неће толерисати такви напади.

"Нападач је у размени ватре рањен у стомак и, колико имам информација, није животно угрожен, а смештен је у другу здравствену установу, не у Ургентни центар у Новом Саду", рекао је Стефановић новинарима испред Ургентног центра у Новом Саду, где је посетио рањеног полицајца.

Стефановић је рекао да је нападач одраније познат полицији и нагласио да ће од тужилаштва тражити да то дело окарактеришу као најтеже.

Министар је најавио да већ у припреми има предлоге за измену поступка приликом деловања полиције на терену, али да ће о томе бити више речи у наредном периоду.

Стефановић је похвалио поступке полицајаца, јер је са Врачарићем био и млађи полицајац приправник, који је, како је рекао, желео да интервенише.

"Врачарић, као искуснији колега, није дозволио приправнику да се умеша и да ризикује живот, већ је сам кренуо у хапшење и само захваљујући својој присебности и искуству, јер је 22 године у служби, успео је да превазиђе ту тешку ситуацију", рекао је Стефановић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се