Читај ми!

Припаднику "Кобри" притвор због убиства колеге

Виши суд у Београду одредио је притвор до 30 дана припаднику војне јединице "Кобре" Немањи Илићу, зато што је пре три дана у касарни "Васа Чарапић" ранио колегу Милана Досковића, који је подлегао повредама на ВМА.

Иако је дан касније Министарство одбране саопштило да је реч о несрећном случају, који се догодио током рутинске провере наоружања, Више јавно тужилаштво је покренуло поступак против Илића због кривичног дела убиство и предложило да му се одреди притвор, јавља Танјуг.

У саопштењу суда се наводи да је Илићу судија за претходни поступак, на предлог Тужилаштва, одредио притвор због постојања особитих околности које указују да ће боравком на слободи ометати вођење кривичног поступка утицајем на сведоке.

Притвор му је, како додаје Суд, одређен и с обзиром на тежину кривичног дела које му се ставља на терет, начин извршења и тежину последице, који су довели до узнемирења јавности.

На сајту Војске Србије у уторак је објављено да је Милан Досковић подлегао повредама на Војномедицинској академији, пошто га је колега током рутинске провере наоружања упуцао.

Несрећни случај се догодио пре три дана око 18.30 сати у касарни "Васа Чарапић", у јединици Војне полиције специјалне намене "Кобре".

"Након извршеног задатка, а у току рутинске провере наоружања, дошло је до опаљења пиштоља припадника јединице Н.И. и том приликом је рањен његов колега старији водник прве класе Милан Досковић. Након указане прве помоћи, старији водник прве класе Досковић је, нажалост, подлегао повредама на ВМА", пише на сајту.

Наводи се и да је начелник Генералштаба Војске Србије формирао комисију за испитивање околности ванредног догађаја, као и да је МУП извршио увиђај по налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду уз присуство Војне полиције.

Старији водник прве класе Милан Досковић рођен је 6. априла 1981.године у Ужицу, а на дужности у Војсци Србије је био од 28. јула 2001. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво