Калинићу и Милановићу још по годину и по затвора

Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио на по годину и по дана затвора Сретка Калинића и Жељка Миловановића, због покушаја бекства из притворске јединице Специјалног суда 7. фебруара 2012. године.

Припадник судске страже Нинослав Страхињић осуђен је на годину дана затвора, јер им је помогао у томе, а његов колега Ненад Митровић правоснажно је ослобођен оптужбе за исто кривично дело - омогућавање бекства лицу лишеном слободе, преноси Танјуг.

Овом одлуком потврђена је првостепена пресуда Специјалног суда у Београду из марта ове године, наводи се у одлуци објављеној на сајту Апелационог суда.

Миловановић и Калинић су 7. фебруара 2012. око 05.30 часова успели да изађу из својих ћелија 75 и 77 тако што су претходно тестерама исекли решетке.

Успели су да савладају стражаре, попну се на први спрат и искоче кроз прозор у двориште, али су их тада уочили и савладали припадници Жандарамерије.

Они службе вишедеценијске казне затвора за бројна тешка кривична дела, али су због суђења која су им још у току били у притвору Окружног затвора у Београду.

Калинић је као припадник земунског клана осуђен на јединствену казну од 40 година затвора због учешћа у убиству премијера Зорана Ђинђића и низ убистава која је извршио као припадник те групе. Суди му се и за још неколико убистава која је учинио као припадник групе Луке Бојовића.

Миловановић је правоснажно осуђен на 40 година затвора у Загребу због убиства хрватског новинара и власника листа "Национал" Иве Пуканића, а за то дело исту казну зимус му је изрекао и Специјални суд, али она није правоснажна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво