Читај ми!

Заплењено десет тона дувана

Полиција је у сарадњи са БИА и Пореском полицијом претресла неколико локација на подручју Београда и Сремске Митровице и запленила више од 10 тона дувана у листу. Током акције пронађена особа осуђена због убиства.

Приликом претреса полиција је у помоћној згради, у дворишту једне породичне куће, пронашла и привремено одузела преко 10 тона дувана у листу и једну дигиталну вагу мерљивости до 300 килограма, саопштио је МУП, преноси Танјуг.

У помоћној просторији другог домаћинства, полиција је пронашла и привремено одузела 250 килограма дувана у листу, 200 килограма резаног дувана и машину за резање дувана.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је много важније од заплена то што откривена мрежа људи која је на томе радила.

Током те акције полиција је открила и Наду Гајић, која је 2011. правоснажно осуђена на скоро 13 година затвора због убиства за којом је полиција свих ових година трагала.

"Полиција је од тада трагала за њом, међутим данас смо успели да је откријемо, тако да ће ово лице бити приведено надлежним државним органима и упућено на издржавање казне", рекао је Стефановић у изјави за Танјуг.

Полиција је код Гајићеве пронашла фалсификовану личну карту и 30 печата разних привредних друштава.

После консултација са надлежним тужилаштвима против осумњичених ће бити поднете кривичне пријаве због недозвољеног промета акцизних производа.

Стефановић је навео да је у последњих шест месеци, заплењено преко 27 тона дувана, нерачунајући данашњу акцију. Дакле то ће бити готово 40 тона до краја године", додао је министар и подсетио да је за читаву 2013. годину заоплењено око 13 тона дувана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се