Читај ми!

Стефановић са Брамерцом

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић састао се са главним тужиоцем Хашког трибунала Сержом Брамерцом, који је поздравио борбу МУП-а против организованог криминала и тероризма.

Серж Брамерц је рекао да је добра сарадња Резидуалног механизма, који је правни наследник Хашког трибунала, са МУП-ом, што је наведено и у претходним извештајима главног тужиоца, преноси Танјуг.

Стефановић је, како се наводи у саопштењу МУП-а, истакао посвећеност тог министарства остваривању континуиране сарадње са Међународним судом за гоњење лица одговорних за тешка кршења међународног хуманитарног права на територији некадашње Југославије.

Посебно је нагласио настојање МУП-а да настави рад са Резидуалним механизмом.

Министар је обавестио главног тужиоца да се захтеви за помоћ Хашког трибунала узимају у рад непосредно по достављању и на њих одговара у најкраћем могућем року.

Стефановић је упознао главног тужиоца о реформама које спроводи МУП и подвукао чврсту решеност у борби против свих видова организованог криминала, а посебно нарко-дилера.

Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц стигао је данас у посету Београду, у оквиру припрема за редовни извештај Савету безбедности УН о раду тог суда.

Брамерц ће се, током посете Београду која ће трајати до 19. новембра, састати с премијером Александром Вучићем, а тема разговора биће сарадња Трибунала и Србије.

Предвиђени су и сусрети хашког тужиоца с министрима одбране Братиславом Гашићем и правде Николом Селаковићем, као и с тужиоцем за ратне злочине Владимиром Вукчевићем.

Брамерц ће се састати и с представницима међународне заједнице у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара