Спречен шверц више од 100.000 еклектромотора

На граничном прелазу Прешево спречен шверц 111.000 електромотора за ауто-индустрију вредних више од 100.000 евра.

Цариници на граничном прелазу Прешево спречили су покушај да се из Србије прокријумчари преко 111.000 електромотора за аутомобилску индустрију вредних више од 100.000 евра, саопштила је Управа царина Србије.

Како се наводи, српски цариници су те електромоторе 9. новембра пронашли у камиону марке "волво' који је превозио робу из Немачке у Македонију.

Возач камиона, македонски држављанин, цариницима је приложио документацију у којој је било наведено да се у камиону налазе електрични каблови, уља за хлађење, ручни алати и резервни делови за аутомобиле тешки готово осам тона, преноси Бета .

Цариници су, додаје се, након прегледа документације, камион упутили на још једну проверу - контролно мерење. Тада је откривено да се уместо осам тона товара, у камиону налазило 1.400 килограма робе више него што је било пријављено.

Због тога је наложен комплетан истовар камиона када је и откривено да је поред робе која је била пријављена у товару било и преко 111.000 непријављених електромотора за аутомобилску индустрију чија је вредност процењена на преко 100.000 евра, наводи се у саопштењу Управе царина.

Истиче се да је прекршај процесуиран по хитном поступку с обзиром на то да је возач страни држављанин.

Пошто се ради о прекршају чија вредност прелази трећину вредности возила у коме је роба кријумчарена, одузета је непријављена робе, али и камиона марке "волво" чија је вредност 92.000 евра, камионске приколице од 22.500 евра, а наплаћена је и новчана казна од 100.000 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара