Читај ми!

Троје Србa ослобођенo оптужби за ратни злочин

Мешовито судско веће Основног суда у Приштини ослободило троје Срба из општине Ново Брдо оптужби да су током сукоба на Косову и Метохији 1999. године починили ратни злочин.

Браћа Слободан и Срећко Мартиновић и Светлана Стојановић су ослобођени оптужби за дела која су им стављана на терет због недостатка доказа. Они су оптужени да су наводно починили ратни злочин против цивилног становништва.

"Мене су лажно оптуживали да сам била у паравојној јединици и три месеца смо били у притвору. Значи могло им се, шта су хтели да ураде, урадили су, битно је да смо ми чисти и пред законом и пред Богом", рекла је Светлана Стојановић.

"Све у свему ово је политички мотивисано. То је комшија који нам је све то урадио, који живи на стотину метара", рекао је Слободан Мартиновић.

Кључни сведок - Албанац је према, наводима адвоката и ослобођених, у истрази и током суђења, давао различите и контрадикторне изјаве.

"Ствар је била исконструисана, ствар је била од почетка намештена. У питању су били фингирани докази, који нису могли да послуже за окривљујућу пресуду", каже адвокат Миодраг Бркљач.

У окружењу кључног сведока у Новом Брду, данас не живи ни један Србин.

Коначну одлуку о ослобађању троје Срба треба да потврди другостепени суд у Приштини.

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара