Читај ми!

Брисел шокиран скандалима у Еулексу

Политички центри у ЕУ тек након годину дана обавештени о постојању сумњи да у Еулексу има корупције. Европски парламентарци и дипломате разочарани због признања структура ЕУ да то није ништа ново.

Дипломате и званичници у Бриселу шокирани су због озбиљних сумњи на корупцију и политичке утицаје у Еулексовим истрагама, али остаје и утисак да су структуре ЕУ покушале да сакрију трагове тешких прекршаја, пише Коха диторе.

Тек након годину дана структуре Еулекса на Косову и оне у Бриселу, које надгледају ову мисију, обавестиле су политичке центре ЕУ о постојању озбиљних сумњи на корупцију у Еулексу, преноси Танјуг.

Поред тога што су европски парламентарци и дипломате били шокирани писањем листа Коха диторе о корупцији, још су више разочарани због признања структура ЕУ да то није ништа ново, али да ништа нису предузели нити су политичке центре обавестили о чињеничном стању, пише приштински дневник.

"Понекад изледа и комично када нам кажу да су знали за све ово много раније него што је писала Коха диторе. Зашто нам нису нам рекли, зашто су чували тајну. То рађа сумње да су прикривали трагове, што је посебан скандал сам по себи", рекао је један европски дипломата.

Како преноси Коха диторе, најмање 18 лица из редова Еулекса сада је под истрагом. "Каже се да ће ове истраге бити брзе и дубље, те да неће остати ниједан камен неистресан да би се открила правда", рекли су званичници ЕУ, преноси Коха диторе.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара