Читај ми!

Повређена беба иде у хранитељску породицу

Здравствено стање повређеног шестомесечног дечака из Слатине код Јагодине сада је стабилно. Дечак ће привремено бити смештен у хранитељску породицу. Претпоставља се да је бебу мајка повредила ненамерно.

Стање бебе из Слатине код Јагодине која је са тешким повредама и преломима јуче хоспитализована – стабилно је и она није витално угрожена, речено је РТС-у у јагодинској болници где је дечак смештен.

"Сада могу слободно да кажем да су повреде у питању, јер смо после комплетне хематолошке обраде утврдили да повреде нису последица болести", рекао је за РТС др Дарко Милетић, директор Опште болнице у Јагодини.

Милетић је напоменуо да је психијатријским прегледом мајке (17) утврђена ментална заосталост.

Породичну кућу и село у којем живе родитељи дечака Јелена и Зоран Бојовић, јутрос су обишли радници Центра за социјални рад у Јагодини.

Процењује се да мајка није била у стању да се самостално брине о детету и да у породици не постоји адекватна подршка и помоћ да се проблем превазиђе.

"Када се заврши лечење, донели смо одлуку да дете привремено буде смештено у хранитељску породицу. Даље ћемо пратити ситуацију да ли дете може да се врати родитељима или не", изјавила је Бисерка Јаковљевић, директор Центра за социјални рад у Јагодини.

Јелена није била у стању да сама одгаја дете и то је и разлог да центар за социјални рад нађе решења за негу детета.

За сада нема индиција да је у питању класично насиље у породици или свесна намера да се дете повреди.

Зоран (47) је стално радио како би прехранио породицу, али никоме овде није јасно како се одлучио да заснује брак са њом, рекла нам је једна мештанка, која живи недалеко од њих.

Сматрајући да Јелена не може самостално да негује дете, отац Зоран је ангажовао најпре своју сестру из истог села а касније и две комшинице да јој помажу. Често је звао са терена и тражио од супруге да му каже да ли је дете добро.

Иначе у Слатини живи и Јеленина мајка, која није била у могућности да помогне ћерки.

У својој истрази, како РТС незваничн сазнаје, полиција је већ саслушала оца повређене бебе, али за сада нема индиција да се ради о класичном насиљу у породици или свесној намери да се дете повреди.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво