Бојић: Шешељу неопходно лечење

Здравствено стање лидера СРС, хашког оптуженика Војислава Шешеља, озбиљно је и постоје елементи "животне угрожености" и дефинитивне метастазе на јетри, саопштио је Милован Бојић, један од чланова лекарског конзилијума који је посетио Шешеља у Хагу.

Милован Бојић је рекао да нема одобрење Шешеља да о његовом здравственом стању јавно говори, али да то ради због медицине, његовог здравља и породице, преноси Бета.

"Нека и о мени напише књигу у којој ће ме назвати издајником", рекао је Бојић, који је био и министар здравља у време владавине Слободана Милошевића 1990-их година.

Он је подсетио да је Шешељу претходно дијагностикован и рак дебелог црева, али да није било адекватног медицинског третмана.

"Шешељ је требало да прими 12 доза хемотерапије, а примио је само једну. Даљу терапију Шешељ је одбио због тога што је из болнице био пребачен у 'бункер', просторију без прозора. Као образложење речено му је да би његове излучевине због терапије могле да буду токсичне и штетне и по остале затворенике и медицинско особље, па је зато изолован", рекао је Бојић.

Бојић је предложио и као једино решење изнео да се Шешељ лечи у Србији, али је и указао да се то не може очекивати док њему не буде укинут притвор.

"Медицина и живот треба да буду изнад права", поручио је Бојић и додао да је прошло 12 месеци од тренутка када је Шешељ указао на прве симптоме до тренутка када су обављена прва снимања дебелог црева.

Бојић је рекао да као озбиљан човек не жели да лицитира с тим колико ће Шешељ живети, али је додао да "Шешељу нема живота ако се не лечи".

Бојић је рекао да се јавности обраћа да би се избегли сензационалистички наводи у медијима, а да ће званичан и детаљан извештај накнадно бити сачињен.

Он је истако да лекарски конзилијум није наишао на љубазност у Хашком трибуналу и да је било тешко доћи до потребне документације, али је истакао добру сарадњу са шефом Националног савета за сарадњу са Хашким трибуналом Расимом Љајићем и српском амбасадом у Холандији.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво