Читај ми!

Нагодба са саучесником пљачкаша сефова

Треће основно тужилаштво закључило је споразум о признању кривице са осумњиченим за прикривање пљачкаша сефова у филијали Војвођанске банке на Новом Београду према коме се нагодио о казни од годину дана кућног затвора.

Тужилац Борис Павловић рекао је за Танјуг да је осумњчени Д.С. признао  да је једном приликом присуствовао извршењу тешке крађе коју је обавио Славко Маринковић.

Према споразуму са тужилаштвом, Д.С. је признао кривично дело прикривање за казну од годину дана кућног затвора, а тај споразум треба да потврди судија за претходни поступак, додао је тужилац Павловић.

Маринковић, који је у притвору, није признао ниједно кривично дело, а на терет му се ставља шест пљачки сефова.

Само из једног сефа, чијој пљачки је присуствовао Д.С. однео је 50.000 евра. Д.С је за ћутање добио 5 000 евра од Маринковића.

Маринковић је ухапшен пре два дана због сумње да је у више наврата од фебруара до јуна ове године пљачкао сефове грађана у филијали Војвођанске банке на Новом Београду, из којих је односио новац, златни накит, сатове и друге драгоцености.

Сумња се да је најпре закупио сеф на своје име у тој филијали у Булевару Михајла Пупина, како би обезбедио себи безбедан улазак у трезор банке.

Након регистрованог уласка, искористивши непажњу службеника банке, уз помоћ шрафцигера уз минимална оштећења отварао је сефове, узимао целокупан садржај, стављао га у своју торбицу, затварао вратанца сефа и уз прописану процедуру одјављивао се код службеника банке и излазио из ње.

Приликом претреса стана код осумњиченог је пронађена и одређена количина дроге, саопштила је раније полиција.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара