Читај ми!

Молотовљевим коктелима на српску продавницу

У селу Гојбуља, код Вучитрна, непознате особе су бациле два молотовљева коктела на сеоску продавницу у власништву Драгослава Ђурковића.

Регионални портпарол полиције у Косовској Митровици Авни Захити потврдио је да је напад на продавницу у селу Гојбуља код Вучитрна пријављен полицији и да се трага за починиоцима, преноси Танјуг.

"Инцидент је пријављен у уторак око 22.40 часова. Полицијска патрола је изашла на место догађаја и пронашла флаше које се нису запалиле у близини локала. Извршили смо увиђај и покренута је истрага", објашњава Захити.

Најваљује да ће бити појачано полицијско присуство у Гојбуљи и да ће полиција учинити све како би виновници овог инцидента били што пре понађени.

Након овог инцидента мештани села су узнемирени, а поводом напада огласио се и косовски министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић који осуђује најновије инциденте.

Истиче да ови инциденти могу утицати не само на процес повратка, већ и на безбедност српске заједнице на Косову.

Јевтић каже да последњи инциденти на Косову не доприносе стабилизацији на овим просторима.

Према његовим речима, веома је забрињавајућа чињеница да одређени политички лидери не улажу напоре како би утицали на смиривање ситуације.

Јевтић истиче да уколико одређене институције, то јест политичари и сви они који чине косовско друштво, не упуте јасну поруку, ситуација може да ескалира и да се инциденти наставе, што ће свакако утицати не само на процес повратка, већ и на укупну безбедносну ситуацију српске заједнице на Косову.

Гојбуља је једно од четири преостала села са претежно српским становништвом у вучитрнској општини.

Некада је у овом селу живело више од 300 становника, док је данас у њему тек тридесетак српских житеља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара