Игуман Сава: Неодговорна изјава Реџепија

Изјава косовског министра унутрашњих послова Бајрама Реџепија да су графите на манастирској имовини писали тројица албанских младића, који су ухапшени, неодговорна је и суштински погрешна, оцењује игуман манастира Високи Дечани Сава Јањић.

Игуман Сава Јањић рекао је да су "три косовска младића јуче само кратко задржана у полицији, али не у вези са графитима, већ зато што су узвикивали 'УЧК' пароле испред манастира, преноси Танјуг.

Јањић је на свом Фејсбук профилу упитао: "Уосталом, ко је поново писао пароле и то недалеко од самог КФОР-овог контролног пункта".

Додао је да изјава попут Реџепијеве "вређају здраву памет и служе прикривању стварних проблема на терену".

Изјава министра да КФОР треба да се повуче и да се безбедност Високих Дечана преда косовској полицији је апсурдна, јер косовска полиција, уз дужно поштовање, у појединим деловима Косова представља више проблем, него део решења и још није у стању да делује независно од локалних политичких и других структура, закључио је Јањић.

Јањић је саопштио да су монаси приметили у понедељак да су на још две локације на манастирском имању исписани графити Исламске државе Ирака и Сирије и "Албанске националне армије".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије