Читај ми!

Тужилаштво: Наставити истрагу код Ђаковице

Тужилаштво за ратне злочине Србије сматра да је потребна даља истрага локације Пискота код Ђаковице где се сумња да су остаци убијених косовских Срба, али наредбу за наставак истраге мора да да Еулекс.

Извор је поводом тврдњи Пренка Ђетаја из Комисије за нестале Владе Косова да на локацији нису откривени остаци људских тела, казао да је претражен само део локације и да је потребно истражити и остале коте на том месту, јавља Бета.

Извор је претрагу локације Пискота упоредио са ранијом истрагом на локацији Рудница код Рашке, где се на више различитих кота трагало за остацима убијених косовских Албанаца.

"Исто је потребно урадити и на локацији код Ђаковице. Не може се одустати после само једне претраге, већ се мора истражити и остало, али наредбу о томе може да да Еулекс", рекао је Бетин саговорник.

Председник Комисије за нестале Владе Косова Пренк Ђетај рекао је раније за КиМ радио да је претрага локације у селу Пискоте у околини Ђаковице за коју се сумњало да крије тела српских цивла страдалих у логору ОВК Ликовац завршена без резултата.

Тужилаштво у Београду саопштило је у понедељак да у сарадњи са Еулексовим тужилаштвом проверава информације о постојању масовне гробнице у селу Пискоте код Ђаковице.

Претпостављало се да се на тој локацији налазе тела српских цивила натрадалих током 1998. и 1999. у логору Ликовац. Са подручја Ђаковице у том периоду нестало је 73 српских цивила.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се