Читај ми!

Словачка поништила држављанство Космајцу

Драгославу Космајцу, који важи за једног од највећих нарко-дилера у Србији, и још двојици српских држављана, Словачка поништила држављанство јер су га добили на превару.

Министарство унутрашњих послова Словачке поништило је словачки пасош Космајцу, након што га је у јуну српски премијер Александар Вучић означио за једног од највећих нарко-босова, и почело проверу како је он добио држављанство те земље, преноси Бета.

"У досијеима на основу којих су та тројица добила словачко држављанство, а затим и словачке исправе нађене су мањкавости", рекла је словачкој телевизији Маркиза Силвија Кератова из МУП-а Словачке.

Кератова је додала да је МУП предузео кораке да им се дефинитивно пониште и словачке исправе.

Према информацијама ТВ Маркиза, у досијеима су били фалсификовани неки потписи, а такође нису били у реду ни документи који доказују потребан боравак на територији Словачке.

Афера око словачког држављанства Космајца разбеснела је летос шефа словачке дипломатије Мирослава Лајчака зато што су словачко држављанство врло лако добили и неки други босови балканских мафија – као што су косовски нарко-барон Баки Садики и Дарко Шарић.

"Као човек који представља Словачку у иностранству, стидим се што су се нашли људи спремни да продају част и име наше земље за то да такви људи добију словачке пасоше. Како је могуће да су ти људи куповали, јер другу реч ја немам, словачке пасоше? Не сумњам у то да је на томе неко дебело зарадио", рекао је тада Лајчак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво