Читај ми!

Жандарми претукли Вучићевог брата (снимак)

Припадници Жандармерије претукли су Андреја Вучића, брата премијера Александра Вучића, и двојицу припадника обезбеђења. Стигло извињење команданта Жандармерије. Небојша Стефановић и Милорад Вељовић саопштили да ће се предузети сви потребни кораци како се овакви брутални напади више никада не би догодили у полицији.

Премијер Александар Вучић потврдио је да је дошло до сукоба припадника Жандармерије с једне, и његовог брата Андреја и двојице припадника премијеровог обезбеђња с друге стране, преноси Фонет.

"Људи су се извинили и не улазим у то што су радили, али ни Андреј, нити ова двојица дивних момака, неће приватно никога гонити, рекао је Вучић и нагласио да је ово један од најтежих дана у његовом животу.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и директор полиције Милорад Вељовић запрепашћени су снимком који је емитован у медијима, а на којем се види пребијање брата премијера Александра Вучића и двојице припадника Војске Србије, саопштио је МУП.

Стефановић и Вељовић су истакли да ће се предузети сви потребни кораци како се овакви брутални напади више никада не би догодили у полицији, наводи се у саопштењу МУП-а.  

Према незваничним изворима, Андреј Вучић је, заједно са обезбеђењем, на Славији покушао да прође кроз полицијски кордон, а жандарми су насрнули на њега и претукли и њега и телохранитеље, преноси Танјуг.

Како преносе београдски медији, припадници Жандармерије претукли су и брата градоначелника Београда Синише Малог – Предрага Малог, који је био заједно са Андрејем Вучићем.

Центар за евроатлантске студије из Београда саопштио је да прекорачење овлашћења од стране припадника система безбедности треба санкционисати у складу са законом.

И Либерално демократска партија позвала је надлежне да до детаља истраже случај пребијања Андреја Вучића, наводећи да су надлежне институције дужне да се боре против сваког насиља.

Број коментара 42

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво