Читај ми!

Василеву забрањено да напушта Србију

Виши суд у Београду није одредио екстрадициони притвор бугарском бизнисмену Цветану Василеву, већ му је забранио да напушта боравиште у Србији.

Цветану Василеву, који се јуче предао српским правосудним органима, одузет је пасош по налогу Вишег суда у Београду, преноси Танјуг.

Судија за претходни поступак, у поступку одлучивања о изручењу Василева, јуче је донео решење којим му је изрекао меру забране напуштања боравишта, одузео му путну исправу - пасош и наложио да се сваког радног дана, у радно време, јавља надлежној полицијској станици, рекла је портпаролка суда Душица Ристић.

Према њеним речима, суд наставља поступак прибављања документације потребне за доношење одлуке о испуњености законских претпоставки за изручење Цветана Василева.

Бугарска је за Василевим расписала потерницу у јулу, пошто је био у бекству, а он се јуче предао српској полицији.

Кад од Бугарске стигне молба за његово изручење, најпре ће судски органи одлучивати о испуњености услова за његову екстрадицију, а коначну одлуку донеће Министарство правде Србије.

Василев се јуче, у пратњи адвоката, око 11 сати предао Управи криминалистичке полиције. Србија је, према писању медија, јуче из Буграске добила обавештење о потрази за Василевим.

Цветан Василев је већински власник бугарске Корпоративне комерцијалне банке "Корпбанк", над којом је у јуну контролу преузела Народна банка Бугарске.

Све трансакције банке тада су обустављене, блокирани су рачуни са више од 3,7 милијарди долара, а Василев је оптужен за проневеру, због чега је за њим расписана међународна потерница.

Пре расписивања потернице 28. јула, Василев је побегао из Бугарске због сумњивог пословања, чиме је изазвао највећу банкарску кризу у Бугарској.

Суд је наредио да му се заплени целокупна имовина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара