Читај ми!

Крај истраге у случају Огњановић до краја месеца

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је да ће до краја месеца бити завршени резултати истраге о "случају Огњановић".

Златибор Лончар је, након обиласка радова на изградњи јавне породичне банке матичних ћелија из крви пупчаника у Институту за мајку и дете, рекао да је најбоље да се сачекају резултати истраге у случају Огњановићи, па тек онда да се прича о томе, преноси Танјуг.

"Након завршене истраге сешће сви који су радили на овом случају и онда ћемо имати јединствене резултате", нагласио је министар здравља.

Вршилац дужности директора Института за мајку и дете Радоје Симић истакао је да су сви апарати које су набавили родитељи мале Тијане Огњановић у функцији и да "помажу нашој деци".

"Сви апарати су стигли у Институт, сви су у функцији. Не улазимо у то шта је било и како је било, апарати раде и врхунско особље ради на њима и што је најважније помажу нашој деци", закључио је Симић.

Мала Тијана Огњановић преминула је у болници у Хјустону не дочекавши трансплантацију срца, а од новца који је прикупљен у хуманитарној акцији за њено лечење родитељи су одлучили да купе опрему Институту за мајку и дете.

Медији су раније објавили да су се добављачи медицинске опреме "уградили" чак 350.000 евра кроз донацију у опреми Институту за мајку и дете вредној 1,2 милиона евра.

Утврђено је да су малопродајна предузећа у овом случју искоришћена само као посредници, а да су робу набавила и испоручила предузећа која се баве велепродајом, те да је том приликом више фирми остварило зараду у посредовању од 15.000 до 95.000 евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије