Читај ми!

Почуча у Украјини, сутра почиње суђење

Бивши портпарол посебних јединица полиције Радомир Почуча објавио да се налази на истоку Украјине и да се бори на страни проруских снага. Почучи, иначе, сутра почиње суђење због позива на пребијање "жена у црном".

Суђење Радомиру Почучи заказано је за сутра пред Вишим судом у Београду, јавља Танјуг.

Медији су, међутим, данас пренели да је Радомир Почуча (44), који је радио и као новинар и водитељ ТВ Пинк, објавио на свом профилу на Фејсбуку да је тренутно у Украјини, где се наводно бори на страни проруских трупа.

Портпаролка Вишег суда у Београду Душица Ристић рекла је Танјугу да суд о томе није обавештен.

Ристићева је напоменула да за кривично дело за које се терети Почуча није предвиђена обавезна одбрана од стране адвоката.

Почуча се терети за кривично дело угрожавање сигурности, а пошто присуство адвоката није обавезно, то значи да би суђење могло да се одржи и ако је у току штрајк адвоката, ако се Почуча појави на суђењу у Палати правде.

Медији су данас пренели да је Почуча објавио на Фејсбуку:

"Јесам, отишао сам у Донбас да се борим против зла које прети мојој светој Отаџбини Русији... Дошао сам међу браћу, да поделимо терет борбе против нељуди који се клањају Сотони, новцу, профиту и којима је битно да се предају најнижим облицима страсти, и задовољењу анималних нагона... Нисам дошао као плаћеник, не за новац, него из свесног уверења да се мора поставити брана злу, иначе ће превладати. Ко ће, ако нећу ја. Ко нам дође, добродошао је. Ко не жели, не мора."

Почуча је, иначе, оптужен јер је преко свог Фејсбук профила 25. марта позвао навијаче Црвене звезде, Партизана, Рада и Војводине да "не троше песнице између себе", већ да се удруже и да претуку "жене у црном" које су на Тргу републике у Београду обележиле 15 година од злочина над албанским цивилима на Косову.

Поступак против њега спровело је Тужилаштво за високо технолошки криминал, јер је извршено преко друштвене мреже.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије