Читај ми!

Осуђени саучесници Марка Милићева

Петоро окривљених за прикривање Марка Милићева осуђено, после нагодбе, на казне кућног затвора од четири месеца до десет месеци. Осуђенима је укинут притвор и вечерас су напустили Окружни затвор у Београду.

Портпарол суда Игор Величковић рекао је Танјугу да је судија за претходни поступак донео пресуде на основу закључених споразума и окривљенима укинуо притвор. До извршности данашње пресуде браниће се са слободе.

Према одлуци суда, они ће казну служити у својим становима где ће им бити стављене елетронске наруквице, преко којих ће се контролисати да ли поштују забрану напуштања стана.

Судија за претходни поступак је на рочишту, које је, сходно закону, затворено за јавност, донео пресуду на основу споразума које су окривљени јуче закључили са Трећим основним тужилаштвом у Београду.

Тамара Богдановић је тако осуђена на 10 месеци кућног затвора, Милица Нованковић на осам, Бојана Петровић на четири месеца, а Никола Лепен и Дана Маневски на по шест месеци кућног затвора.

Споразумним окончањем једног дела поступка знатно се убрзава цео процес јер се кривични поступак наставља само против тројице осумњичених.

Поступак против Милићева, његовог кума Братислава Весовића и таксисте Саше Јанковића се наставља.

Јанковићу је данас на предлог тужиоца суд продужио притвор, који, према тој одлуци, може да траје до 12. октобра, након чега ће се поново размотрири разлози за продужење.

Милићев се данас на саслушању пред тужиоцем бранио ћутањем.

Он је рекао да ће одбрану изнети у присуству свог изабраног браниоца Дејана Ћасића, који није дошао на саслушање због штрајка београдских адвоката, који су рад обуставили 10. септембра због незадовољства паушалним пореским наметима за ову годину.

Милићев је 7. септембра депортован из Кине у којој се скривао док је био у бекству.

Терети за кривично дело тешко дело против безбедности јавног саобраћаја, учињено из нехата и за које му, по закону, прети казна од једне до осам година затвора, као и за кривично дело непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајној несрећи, за које је запрећена иста казна.

Весовићу се на терет ставља кривично дело помоћ учиниоцу после извршења кривичног дела, за које је запрећена казна до пет година затвора, а таксисти Јанковићу – неотклањање опасности за које је запрећена новчана казна или затвор до две године.

Пријатељи Марка Милићева, који су били у "кантримену" када је он на Бранковом мосту ударио Луку Јовановића, након несреће прешли су у такси возило. Милићев је таксисти Јанковићу наредио да га прати.

Возило за које се сумња да је Милићев возио у тренутку несреће није пронађено, али је полиција утврдила да је реч о краденом ауту, и да иза тога стоји добро организована криминална група која је аутомобиле крала у иностранству, а потом их довозила у Србију.

Несрећа на Бранковом мосту догодила се 25. јула, када се Лука Јовановић враћао из града са пријатељима кући. Њима се на мосту покварила "лада" и кад су изашли да је прегурају у зауставну траку на њих је налетео "мини кантримен".

Возач "кантримена" није се зауставио након несреће, а Лука Јовановић преминуо је дан касније у Ургентном центру.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара