Читај ми!

Одложено суђење Мишковићу

Због штрајка адвоката одложено је суђење власнику "Делта Холдинга" Мирославу Мишковићу, његовом сину Марку, власнику "Нибенс групе" Милу Ђурашковићу и још осморици оптужених да су злоупотребама оштетили путарска предузећа.

Одлуком судског већа, суђење ће бити настављено 8. октобра, речено је у Специјалном суду на почетку претреса када је констатовано да адвокати нису дошли због штрајка, преноси Танјуг.

Сви оптужени се бране са слободе. Мишковићи старији је положио јемство од 12 милиона евра у готовини као замену за притвор, а његов син Марко је заложио некретнине вредне 3,2 милиона евра за одбрану са слободе.

Процес су до сада из суднице пратили су домаћи као и страни посматрачи којима је обезбеђен превод о трошку власника "Делта холдинга", по одобрењу суда, а њихово присуство очекује се и у наставку процеса.

Оптужница терети Мишковића и остале да су од 2005. до 2010. године незаконитим извлачењем новца из путарских предузећа и утајом пореза оштетили путарска предузећа за 16,95 милијарди динара, а буџет за 472 милиона динара.

Мирославу и Марку Мишковићу и Милу Ђурашковићу на терет се стављају кривична дела злоупотреба положаја одговорног лица у саизвршилаштву и пореска утаја. За оба дела законом је запрећена казна до 10 година затвора.

Оптужница обухвата и Риста Ристића, Милутина Гашевића, Зорана Михаиловића, Дејана Јевтића, Здравка Раша и Предрага Филиповића који се терете за помагање у извршењу кривичног дела злоупотреба положаја одговорног лица.

Живојин Петровић и Јадранка Бардић оптужени су за кривично дело пореска утаја.

Сви оптужени су у истрази као и на почетку суђења у изјашњавању о кривици негирали да су извршили кривична дела за која се терете.

Власник "Делта холдинга" пуштен је 23. јула 2013. из притвора након седам и по месеци, уз јемство од 12 милона евра у динарској противвредности, а које је уплатила његова компанија да би се бранио са слободе.

Мишковићу је привремено одузет пасош и одређена мера забране напуштања боравишта, уз обавезу јављања Полицијској управи за град Београд - ПС Савски венац, сваког првог радног дана у месецу.

Иста ова мера предвиђена је и за његовог сина Марка, коме је 7. октобра укинут кућни притвор за јемство хипотеком на локал врености 3,2 милиона евра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара