Читај ми!

Милићев остаје у притвору

Судија за претходни поступак саслушао Марка Милићева, осумњиченог за изазивање саобраћајне несреће на Бранковом мосту 25. јула, у којој је настрадао Лука Јовановић, и одлучио да решење о притвору остане на снази, сазнаје РТС. Почели преговори са помагачима о споразуму за признање кривице.

Марко Милићев је према закону, имао је прилику да се изјасни где се и зашто скривао. Међутим, одбио је да одговори зашто се крио и где је био током бекства.

Такође је одбио да каже где се налази "кантримен", возило за које се сумња да је с њим починио кривично дело.

Тужилац Борис Павловић најавио је да ће Милићев у петак бити саслушан у Трећем основном тужилаштву које води истрагу против њега и његових помагача у прикривању кривичног дела биће одржано у петак. 

Милићев ће тада имати прилику да детаљно изнесе своју одбрану ако жели, а може и да се брани ћутањем.

Он је у недељу увече, након депортације из Кине, ухапшен на аеродрому Никола Тесла и смештен у Окружни затвор у Београду.

Милићеву је притвор одређен 19. августа када је за њим расписана и Интерполова потерница јер је био у бекству, по којој је 29. августа ухапшен у Кини.

Милићев је 10. августа летом за Истанбул у 12.25, са својим пасошем напустио земљу. Имао је авионску карту у једном правцу.

Милићев је ухапшен је у Кини 29. августа по српској потерници, а пошто није имао уредне папире за боравак у Кини, та држава је одлучила да га протера без чекања формалног захтева за изручење који је раније најављен из Србије.

Милићев се терети за кривично дело - тешко дело против безбености јавног саобраћаја, учињено из нехата и за које му према закону прети казна од једне до осам година затвора, као и за кривично дело - непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајној несрећи,  за које је запрећена иста казна.

Несрећа на Бранковом мосту догодила се 25. јула, када се Лука Јовановић враћао из града са пријатељима кући. Њима се на мосту покварила "лада" и кад су изашли да је прегурају у зауставну траку на њих је налетео "мини кантримен".

Возач "кантримена" није се зауставио након несреће, а Лука Јовановић преминуо је дан касније у Ургентном центру.

Преговори о споразуму за признање кривице

Треће основно тужилаштво у Београду почело је преговоре о закључењу споразума о признању кривице са шесторо осумњичених за прикривање Марка Милићева.

Како је речено у Палати правде, осумњиченима је понуђено да признају кривицу за кривично дело "неотклањање опасности" за казне од пет до 10 месеци кућног затвора.

Према предложеном споразуму, Тамара Богдановић би у замену за признање кривице добила 10 месеци кућног затвора, Милица Нованковић девет, а Бојана Петровић пет месеци.

По седам месеци кућног затвора у замену за признање тужилаштво нуди Николи Лепену и Дани Маневски, као и таксисти Саши Јанковићу.

Уколико осумњичени прихвате предлог за закључење споразума о признању кривице, њима се не би судило већ би се пресуде изрекле на основу закључених споразума са тужилаштвом.

Тако би се значајно убзао цео процес јер би се кривични поступак наставио само против двојице осумњичених, који се још увек бране ћутањем.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара