Читај ми!

Преврнула се цистерна са нафтом

Четрнаест тона нафте излило се из цистерне која се око 11 часова преврнула код Кадињаче на магистралном путу Ужице – Бајина Башта, сазнаје РТС. Повређених нема, а цистерна је око 18.30 уклоњена с пута.

Саобраћај на путу Ужице - Бајина Башта који је био обустављен јутрос од 11.15 часова због превртања цистерне на Кадињачи, пуштен је око 18.30 часова по уклањању цистерне са пута, јавља дописник РТС-а.

Бројне екипе ватрогасаца биле су на терену како би се зауставило отицање нафте и простор обезбедио од евентуалног пожара. 

Брзом реакцијом ватрогасаца спречен је већи еколошки акцидент приликом превртања цистерне са 30.000 литара нафте, изјавила је еколошка инспекторка Љиљана Рујевић.

"Излило се 14.000 литара нафте уз локалну чесму на путу. Нема директног утицаја на најближи водоток који је удаљен од места несреће три до четири километра. Ватрогасци су брзо реаговали, асфалт је посут песком који је упио већу количину нафте, а резултати анализа воде биће готови за седам дана", рекла је Рујевићева.

По добијању резултата анализе узорковане воде са локалног потока Добојевица, који се улива у реку Рогачицу и ободног путног канала, знаће се да ли је потребно урадити и узорковање земљишта, нагласила је Рујевићева. 

Представник ватрогасно-спасилачких јединица Саша Цицварић објаснио је да се цистерна састоји од три коморе и да је из прве коморе исцурило између 13 и 14 тона нафте.

"Доласком на лице места извршили смо заптивање средишњег дела комора и спречили даље истицање", рекао је Цицварић. 

 Цистерна је власништво приватне фирме "Дрина транс" из Љубовије, а до несреће је дошло због отказивања кочница, рекао је возач цистерне Славиша Тадић. 

На путу Ужице – Бајина Башта саобраћај је био у прекиду до 18.30 када је цитерна укллоњена с пута.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво