Читај ми!

Одложено саслушање Милићева

Саслушање Марка Милићева, осумњиченог за изазивање несреће у којој је погинуо Лука Јовановић, одложено је за сутра. Код тужиоца до краја недеље. Милићев је јуче из Кине изручен Србији.

Закон налаже да се Марко Милићев пред судијом за претходни поступак изјасни о томе где и зашто се скривао, након чега ће бити одлучено да ли ће решење о притвору остати на снази.

По закону, судија мора да саслуша Милићева у року од 48 сати.

Игор Величковић из Трећег основног суда каже да је рок од 48 часова прописан у случају када се одлука о доношењу притвора донесе у одсуству окривљеног односно, без саслушања.

"Пошто је ухапшен, закон налаже да се окривљени саслуша пред судијом за претходни поступак о разлозима за одређивање притвора", објашњава Величковић.

Саслушање Милићева у Трећем основном тужилаштву које води истрагу против њега и његових помагача у прикривању кривичног дела биће одржано до краја недеље, сазнаје Танјуг у Палати правде.

Милићев ће добити шансу, да ако буде желео, тужиоцу детаљно изложи своју одбрану и објасни шта се догодило у ноћи несреће и зашто је бежао.

Министар правде Никола Селаковић каже да Милићев није обавезан да каже суду где се и због чега крио.

"Он као окривљени није обавезан ни на шта. Пошто је био у бекству, прекршио је сваку обавезу, па ни да се јави правосудним органима", рекао је Селаковић новинарима после отворања нове зграде суда на Новом Београду.

Селаковић је истакао и да у случају Милићева није извршена екстрадиција из Кине, већ депортација.

Милићев, осумњичен да је аутомобилом усмртио Луку Јовановића 25. јула на Бранковом мосту, синоћ је слетeо на београдски аеродром. Потом је идентификован у Полицијској управи за град Београд и пребачен у Окружни затвор у Београду.

Притвор му је одређен 19. августа када је за њим расписана и Интерполова потерница. У бекству је од 10. августа, када је напустио Србију и отишао у Турску.

Претпоставља се да је из Турске одлетео у Кину, где је и ухапшен 29. августа.

Осумњичен је да је, након што је аутомобилом ударио Луку Јовановића на мосту у Београду, са пријатељима побегао са места несреће.

Захвалност Кини на сарадњи

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић захвалио је амбасадору НР Кине у Србији Ли Манчангу на свесрдној помоћи и сарадњи приликом лоцирања и хапшења Марка Милићева, саопштено је из МУП-а.

Стефановић је упутио писмо министру јавне безбедности Кине Гу Шенгкуну, у којем је захвалио на брзини, професионалности и ефикасности кинеске полиције, што је резултирало хапшењем Милићева у веома кратком року.

Истакао је важност свега што су органи јавне безбедности Кине предузели поштујући приоритете Министарства унутрашњих послова Србије.

"Несебична помоћ Кине у овом случају је још један доказ традиционално добрих и пријатељских односа наше две земље", наводи се у саопштењу.

Поред Марка Милићева, истрага се води против још седам особа због сумње да су му помогле после учињеног кривичног дела. Свим осумњиченима је одређен притвор до 30 дана.

У Тужилаштву је саслушана и осумњичена Бојана Петровић која се до сада бранила ћутањем. Како сазнаје РТС, она је потврдила да је те вечери била у колима која је возио Милићев али да није видела како је дошло до саобраћајне несреће у којој је страдао Лука Јовановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво