Читај ми!

Селфи фотографије из "кантримена" у Тужилаштву

У наставку истраге о смрти Луке Јовановића 25. јула на Бранковом мосту, Треће основно тужилаштво прегледало је данас селфи фотографије усликане у "кантримену" непосредно пре него што је ударио Јовановића, који је од повреда преминуо.

Тужилаштву је УСБ са фотографијама које су забележене мобилним телефоном једне од осумњичених Милице Новаковић, која је у притвору, доставио данас њен бранилац, пошто је она пре хапшења фотографије пребацила на УСБ.

Како Танјуг сазнаје у Палати правде, на фотографијама се јасно виде усликани на задњем седишту аутомобила Тамара Богдановић, Никола Лепен, Бојана Петровић и Милица Новаковић.

Дана Маневски, како је до сада истрагом утврђено, седела је на сувозачком месту аутомобила којим је управљао Марко Милићев, који је прошлог петка ухапшен у Кини.

Данас су у тужилаштву сведочили и пријатељи Луке Јовановића и очевици саобраћајне несреће који су с њим те вечери гурали "ладу" која се покварила на мосту, непосредно пред налет "кантримена".

Они су посведочили да је ауто ударио у Луку и у "ладу" коју су они гурали и да је њихов пријатељ од ударца одлетео. Нису, међутим, могли да кажу ко је био у аутомобилу, јер се све одиграло "брзином муње".

Такође су рекли да су на њиховом ауту била упаљена сва четири мигавца.

Једна од четири осумњичене девојке Бојана Петровић, која се до сада бранила ћутањем, тражила је да да изјаву Tужилаштву, а њено саслушање планирано је за понедељак.

Бранилац Тамаре Богдановић, адвокат Рајко Јелушић, рекао је Танјугу да је данас предложио да се његовој брањеници укине притвор, јер су саслушани сви сведоци, а Милићев ухапшен у Кини.

Милићев је у Кини ухапшен 29. августа по српској потерници, пошто је 10. августа побегао из Србије. Министарство правде преводи на кинески језик неопходну документацију, која ће, уз захтев за ектрадицију, у најкраћем року бити прослеђена Кини.

Против његових пријатеља и помагача у скривању дела након несреће води се истрага због сумње да су извршили кривично дело помоћи учиниоцу након извршења кривичног дела.

У притвору су Милићев кум Братислав Весовић, Тамара Богдановић, Никола Лепен, Дана Маневски, Саша Јанковић, Бојана Петровић и Милица Новаковић.

Несрећа на Бранковом мосту догодила се 25. јула, када се Лука Јовановић враћао из града са пријатељима кући. Њима се на мосту покварила "лада" и кад су изашли да је прегурају у зауставну траку на њих је налетео "мини кантримен".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво