Читај ми!

Саслушане три крагујевачке одборнице

Због информатвног разговора са три одборнице из владајуће већине у Крагујевцу председник Скупштине града највио интернационализацију случаја.

Три одборнице Скупштине града Крагујевца биле су на информативном разговору у крагујевачкој полицији, потврдио је Танјугу начелник Полицијске управе у том граду Горан Живковић.

"Три одборнице су на кратком информативном разговору биле јуче, на основу поднете кривичне пријаве и по захтеву тужиоца", рекао је Живковић и додао да су одборнице биле позване у својству грађана.

Да су одборнице биле на информативном разговору јер су наводно примиле мито да би остале на листи на којој су изабране на последњим локалним изборима, Танјугу је потврдио и лидер ДС-а Душан Обрадовић.

Председник Скупштине града Крагујевца Саша Миленић најавио је да ће "због тога послати апел на неколико међународних адресе са којима тај град има партнерство".

Миленић је на данашњој конференцији за новинаре, на којој је за понедељак 9. септембар заказао редовну седницу скупштине, изјавио да су "на информативни разговор у полицију" позване одборнице владајуће већине Славица Миљковић Петровић, Светлана Павловић и Снежана Трифуновић.

"Одборнице су на информативни разговор позване на основу наводно анонимне пријаве да су своју моралну чврстину засновале на корупцији зато што не желе да напусте листу са које су изабране", рекао је Миленић.

Реч је о одборницама које су на последњим локалним изборима биле на листи крагујевачког УРС-а, који су у Крагујевцу чиниле странке градоначелника Верољуба Стевановића "Заједно за Шумадију" и Г-17 плус којим је руководио Небојша Здравковић, дугогодишњи заменик градоначелника. Иако је листа била јединствена, те две странке су одвојено држале конференције за новинаре, а знали су и ко је колико одборничких мандата освојио.

Здравковић је недавно формирао своју одборничку групу "Покрет за наш град", а потом и изашао из власти. Он је поднео оставку на функцију заменика градоначелника и прешао у опозицију, као и његова одборничка група од 11 одборника.

Одборнице, чија је имена навео Миленић рекавши да су део владајуће већине, према подацима са сајта Скупштине града, налазе се у одборничкој групи "Покрет за наш град Небојша Здравковић".

УРС је на последњим локалним изборима освојио 35 одборничких мандата од укупно 87, а после цепање те коалције, градом управља "Заједно за Шумадију" са 24 одборника, уз подршку десет из ДС, шест из СПО и ЛДП, четири из ЈС-ПУПС, као и два самостална.

У опозицији су СНС са 21 одборником, СПС-са шест, ДСС са три, као и "Покрет за наш град Небојша Здравковић" са 11 одборника.

Миленић је најавио и да ће, због позивања одборница на информативни разговор упутути апел, како је рекао, "свим интернационалним и иностраним адресама у Београду са којима град Крагујевац има партнерство, од Савета Европе, ОЕБС-а, до амбасада САД, Велике Британије, Немачке, Италије, Француске, Чешке, Словачке и Пољске.

"Желим опширније да обавестим наше партнере о методама државног програма уподобљавања локалних самоуправа пропагандним средствима, информативним блокадама, пројектном и финансијском занемаривању, перманентним инспекцијским контролама и надзору, којима смо као локална самоуправа свакодневно изложени", рекао је Миленић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво