Нови Пазар, ухапшен због пуцњаве код школе

Ухапшен седамнаестогодишњи А. Ј. из Новог Пазара који је осумњичен да је јуче у близини Економско-трговинске школе пуцао на И. М. (18). Приликом хапшења код А. Ј. је пронађен пиштољ.

У Полицијској управи Нови Пазар Танјугу је речено да је А. Ј. уз кривичну пријаву за убиство у покушају и нелегално поседовање оружја, приведен судији за малолетнике Вишег суда у Новом Пазару који му је одредио притвор до 30 дана.

Оба учесника инцидента су од раније позната полицији. И. М. је минуле суботе изашао из притвора где је био због изазивања опште опасности и нелегалног поседовања оружја. Истог дана када је изашао из притвора постао је и пунолетан.

У Окружном затвору у Новом Пазару овај младић нашао се зато што је крајем јула ове године више хитаца испалио у А. Ј. и лакше повредио случајног пролазника. У Окружном затвору у Новом Пазару овај младић нашао се зато што је крајем јула ове године више хитаца испалио у А. Ј. и лакше повредио случајног пролазника.

У Полицијској управи Нови Пазар наводе да је И. М. за само пар месеци направио неколико кривичних дела.

Прво је украо дневнике из средње школе, затим је лажно пријавио да је у објекту где је прослављана матура подметнута бомба и на крају је пуцао у центру града.

Начелник ПУ Нови Пазар Драган Терзић рекао је да према статистици у овом граду нема повећаног малолетничког насиља и да је "као и у другим срединама".

"Наши школски полицајци превентивно делују у школама и то даје резултате. О инциденту који се десио у среду, нешто после 16 часова, обавестио нас је полицајац који се налазио у дворишту Економско-трговинске школе", истиче Терзић. Он додаје да у решавање ових проблема морају више да се укључе директори школа, педагози и наставници.

У овом граду има осам школских полицајаца и распоређени су у свим већим школама. У тзв. "школском сокаку" где се налазе три средње и једна основна школа и Државни универзитет раде два школска полицајца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара