Читај ми!

Злоупотребе при набавци радара

Два пензионисана официра и војна службеница у пензији осумњичени су да су приликом набавке тродимензионалног балистичког радара оштетили Министарство одбране за 4,45 милиона евра.

Министарство одбране саопштило је да пензионисани официри и службеница осумњичени да су несавесним радом у служби злоупотребили положаје, преноси Танјуг.

"На основу заједничке кривичне пријаве Војне полиције и Војнобезбедносне агенције, 25. августа лишени су слободе и предати Вишем јавном тужилаштв пензионисани пуковник Г. С, пензионисани капетан бојног брода Д. К. и пензионисана војна службеница Министарства одбране М. М", наводи се у саопштењу.

Додаје се да су "Г. С. и Д. К. осумњичени да су од 2010. до 2011. извршили кривично дело злоупотребе службеног положаја у поступку набавке тродимензионалног балистичког радара за потребе опремања Центра за истраживање наоружања и војне опреме у Никинцима".

Наводи се и да су тиме "произвођачу радара "Wiebel Scientific" и његовом комисионару "Beatronic supply" прибавили имовинску корист, а Министарству одбране нанели имовинску штету у износу од 4,45 милиона евра".

"Пензионисана војна службеница је осумњичена да је извршила кривично дело несавесног рада у служби, тиме што је омогућила исплату новца са рачуна Министарства одбране за набављени радар, без потпуне документације и неизвршеног квалитативног пријема", додаје се у сапштењу.

Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду "одредио је притвор Г. С, док је Д. К. и М. М. пустио да се бране са слободе".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара