Читај ми!

Лукин отац се придружио кривичном гоњењу

Отац Луке Јовановића, младића који је настрадао на Бранковом мосту од удара аутомобила "кантримен" 25. јула, Бојан Јовановић саслушан је у Трећем основном тужилаштву у Београду које води истрагу против осумњичених у том случају и придружио се кривичном гоњењу против њих.

Саслушање Јовановића трајало је 15-ак минута у Палати правде, а истрага се наставља сутра саслушањем сведока, преноси Танјуг.

Лукин отац, који је након несреће протестовао на Бранковом мосту и тражио откривање починиоца дела, придружио се кривичном гоњењу осумњичених на челу са одбеглим Марком Милићевим за кога се верује да је возилом "кантримен" ударио Јовановића и побегао са лица места заједно са пријатељима који су били у возилу.

Јовановић је преминуо од последица удара, а Милићев је 15 дана после несреће, 10. августа побегао из земље.

За Милићевим, који се терети се за тешко дело против безбедности јавног саобраћаја за које је запрећена казна затвора до осам година, као и за непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајним несрећи је расписана црвена Интерполова потерница Интерпола.

Пријатељи Марка Милићева, који су били у "кантримену" када је он на Бранковом мосту ударио Луку Јовановића, након несреће прешли су у такси возило. Милићев је таксисти наредио да га прати, па је и он осумњичен у овом случају за помагање.

Милићеви пријатељи из возила, његов кум Братислав Весовић код кога су се према сумњама сакрили сви после инцидента, као и таксиста, се сумњиче да су извршили кривично дело - помоћ учиноцу после извршења кривичног дела.

Бранилац Тамаре Богдановић адвокат Рајко Јелушић потврдио је за Танјуг да је тужилаштво предлагало склапање нагодбе - споразум о признању кривице, али да за сада о томе не може да се преговара јер одбрана још не зна за коју радњу извршења се терети Богдановићева и шта би требало да призна.

Он такође сматра да је његова брањеница потпуно незаконито у притвору, као и да је и осталима притвор одређен због великог медијског притиска на суд и тужилаштво.

"Нама и после две недеље од покретања истраге није предочен ниједан доказ о томе на који је начин Тамара помогла Милићеву да се сакрије", нагласио је адвокат.

Према његовим речима, сутра ће бити настављено саслушање сведока у вези са догађајима после саобраћајне несреће, а одбрана ће тражити укидање притвора.

У притвору су осим Весовића, Тамара Богдановић, Никола Лепен, Дана Маневски, Саша Јанковић и Бојана Петровић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара