Читај ми!

Оружани сукоб код Зубиног Потока

Једна особа је убијена а две су рањене у пуцњави приликом сече дрва код Зубиног Потока, преносе приштински медији на албанском језику. Највероватније је у питању о обрачуну Албанаца због свађе око сече шуме, каже председник Општине Зубин Поток Стеван Вуловић за РТС.

Ардиан Ибрахими, средњи од тројице браће Ибрахими из села Кошутово код Зубиног Потока, убијен је а Албион и Алберт су рањени у пуцњави приликом сече дрва у рејону села Коловрт, у истој општини на северу Косова, наводе медији.

Полицијски службеници на северу Косова изјавили су да не знају за мотиве оружаног сукоба, док медији наводе да су браћа Ибрахими била у сечи дрва.

Ардиан је рођен 1997, а друга двојица 1995. и 2000. године. Медији наводе да је Ардиан убијен на трактору.

Рањени Албион је изјавио да су на њих пуцале особе у црним униформама – да је реч о Србима.

Полицијски службеници су нагласили да нису званично информисани о особама која се налазе на територији Косова, обученим у црне униформе.

"То су изјавили само становници тог краја, али те особе никада нису виђене", преноси Коха диторе, наводе из полиције.

Лист истиче да су власти у Приштини неме након најновијег инцидента.

Председник Општине Зубин Поток Стеван Вуловић је РТС-у рекао да је помињање Срба измишљотина и покушај да се направи баланс са илегалним упадима Албанаца на територију централне Србије у региону Подујева.

"Највероватније је да се ради о обрачуну Албанаца због свађе око сече шуме", рекао је Вуловић и позвао косовску полицију да детаљно испита браћу Ибрахими.

На подручју Куршумлије, у централној Србији, у сукобу шумокрадица и српске полиције пре два дана, жандарм Стеван Синђелић је подлегао ранама од метака, док је један Албанац убијен, а други рањен.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 11. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије