Читај ми!

Хапшења због злоупотреба у "Центросрему"

У наставку акције на сузбијању злоупотреба у приватизацији, ухапшено седам особа које се сумњиче да су оштетиле предузеће "Центросрем" и чиме су незаконито стекле око милион евра.

Како је наведено у саопштењу полиције, ухапшени су Д.Ч, Р.Ђ, Ж.Ч, М.Л., Б.М, Ж.С, одговорна лица у "Центросрем промету" и "Центросрем текстилу" из Старе Пазове и М.С. директор фирме "Пионир петрол", преноси Бета.

Ухапшени Р.Ђ. је био и сувласник фирме "ММ 99", док је Ж.С. био сувласник фирме "Пионир петрол".

Они се терете за кривична дела злоупотреба положаја одговорног лица, фалсификовање службене исправе, злоупотребе овлашћења у привреди и грађење без грађевинске дозволе.

Полиција је саопштила да се они сумњиче да су у периоду од 2005. до 2012. године, без одлуке скупштине акционара привредног друштва "Центросрем промет", извршили продају, или издали у закуп себи као физичким лицима или својим привредним друштвима, укупно 14 пословних објеката, по неупоредиво нижим ценама од тржишних.

Те објекте су они као нови власници издавали у закуп, или их продавали банкарским организацијама и трговинским ланцима по тржишним ценама.

"Проверама је утврђено да су средствима ових фирми, набављана и луксузна возила која су користили осумњичени и чланови њихових породица и да су трошкови одржавања ових возила, финансирани средствима поменутих фирми", наводи се у саопштењу полиције.

На тај начин они су за себе и својим привредним друштвима прибавили противправну имовинску корист у укупном износу од 112.541.057 динара (преко 1.000.000 евра), а на штету приватизованих привредних друштава "Центросрем текстил" и "Центросрем промет", као и мањинске акционаре, истиче се у саопштењу.

Осумњичени су у законском року, уз кривичну пријаву саслушани у Вишем јавном тужилаштву у Сремској Митровици.

Након саслушања, Више јавно тужилаштво предложило је притвор за Д.Ч, Р.Ђ. и Ж.Ч, а осталима је изречена мера "забрана прилажења, састајања или комуницирања са одређеним лицем".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво