Поново саслушање девојака из "кантримена"

У Трећем основном тужилаштву у Београду поново ће бити саслушане Тамара Богдановић и Милица Новаковић, које су са одбеглим Марком Милићевим биле у „мини "кантримену", када је 25. јула на Бранковом мосту ударио Луку Јовановића, који је потом преминуо.

Богадановићева и Новаковићева биће поново испитане на њихов захтев и видећемо да ли ће рећи нешто ново, рекао је за Танјуг тужилац Трећег основног тужилаштва Борис Павловић.

Павловић је додао да ће се сутра поново обавити и радња препознавања осумњиченог Братислава Весовића.

Обе девојке, које су тврдиле да не познају, односно да кобне ноћи нису виделе Весовића осумњичег као главног помагача одбеглог Милићева, биће позване да га идентификују између више лица.

Трећи основни суд у Београду прошле седмице одредио је притвор до 30 дана за свих седам осумњичених пријатеља и помагача Марка Милићева због бојазни да би током истраге могли да утичу на сведоке. Суд је јуче усвојио жалбу тужилаштва и притвор им одредио по још једном законском основу, а то је - да не понове кривично дело.

Осим Весовића, Богдановићеве и Новаковићеве у притвору су и Никола Лепен, Дана Маневски, као и таксиста Саша Јанковић и Бојана Петровић.

За Милићевим је расписана црвена Интерполова потерница Интерпола, како би био ухапшен где год да буде идентификован. Он се тражи и на име Марко Милићев и на име Марко Марковић, јер се сумња да користи два пасоша.

Милићев се налази у бекству, пошто је 10. августа летом за Истамбул у 12.25, са својим пасошем насустио земљу. Имао је авионску карту у једном правцу.

Осумњичен је да је, након што је својим аутом "катримен" усмртио Луку Јовановића 25. јула на Бранковом мосту, са пријатељима побегао са лица места, а 15 дана касније и из земље.

Терети се за тешко дело против безбедности јавног саобраћаја за које је запрећена казна затвора до осам година, као и за непружања помоћи лицу повређеном у саобраћајним несрећи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво