Читај ми!

Убијен припадник Жандармерије

Преминуо припадник Жандармерије Стеван Синђелић који је јутрос рањен из ватреног оружја. Инцидент се догодио у рејону села Орловца у општини Куршумлија, где је полиција јуче пронашла шумокрадице са Космета. У окршају је страдао и један косовски Албанац а други је рањен. Министар Небојша Стефановић наредио да се на подручје Копнене зоне пошаљу додатне полицијске снаге.

16.00 - Званичници Кфора и Мисије Еулекс су, поводом пуцњаве у рејону Куршумлије, оштро осудили све илегелне активности и изразили саучешће породицама две жртве.

14.50 -  Албанац који је синоћ повређен у пуцњави са српском полицијом код Куршумлије је у стабилном стању и под сталним је надзором полиције.

12.55 - Начелник Генералштаба Љубиша Диковић и командант Кфора Салваторе Фарина договорили су хитно појачавање заједничких патрола, посебно у рејонима у којима је уочена бесправна сеча шуме. 

11.00 - Хеликоптери Кфора надлећу место несреће, јавља дописник РТС-а. Још увек није безбедно прићи месту на којем се инцидент догодио јер се на околним брдима крију наоружане групе. 

10.50 - Министар Небојша Стефановић наредио да се на подручје Копнене зоне пошаљу додатне полицијске снаге које ће заштитити животе полиције, становништва и виталне инетресе земље.

10.45 - На Војномедицинској академији преминуо је жандарм Стеван Синђелић, саопштио је министар унутрашњих послова.

Нови инцидент на подручју Куршумлије догодио се када су крадљивци шуме са Косова, отворили ватру на припадника Жандармерије и ранили га.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић саопштио је на конференцији за медије да је наредио да се на подручје Копнене зоне пошаљу додатне полицијске снаге које ће заштитити животе полиције, становништва и виталне инетресе земље.

Рекао је да Република Србија неће толерисати терористичке нападе на своје територије и да ће полиција најоштрије одговорити на сваки такав напад.

Министар Стефановић изјавио је саучешће породици преминулог и захтева да се починиоци пронађу и казне.

Како је полиција саопштила, за оружани напад сумњиче се особе које су бесправно секле шуму, а које су се јутрос вратиле на исто место како би узеле оружје, технику и предмете које су за собом оставиле након јучерашњег инцидента.

Портпаролка прокупачке болнице Марија Деспотовић рекла је данас да је жандарм Стеван Синђелић (30) рањен јутрос око три сата, а да је у болницу примљен око седам сати.

Припадник Жандармерије је затим полицијским хеликоптером превезен на Војномедицинску академију у Београду где је преминуо. Како незванично сазнајемо, у сукобу је страдао један косовски Албанац.

Како јавља извештач РТС-а, хеликоптери Кфора надлећу место несреће, а очекује се да припадници Кфора уђу из правца Подујева на место на којем се инцидент догодио. Тренутно је на том подручју извидница и није могуће прићи јер су на околним брдима наоружане групе.

Појачавање патрола Кфора и Војске Србије

Начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић и командант Кфора Салваторе Фарина договорили су хитно појачавање заједничких патрола, посебно у рејонима у којима је уочена бесправна сеча шуме.

Диковић је у телефонском разговору са генералом Фарином тражио веће ангажовање снага Кфора дуж административне линије ,"како би се спречиле илегалне активности на том подручју".

Он је посебно истакао да је недопустиво да се групе цивила наоружане аутоматским пушкама слободно крећу, да бесправно секу шуму и нападају снаге безбедности Републике Србије, које их у томе потпуно легитимно спречавају.

При томе, ти наоружани цивили чине терористичке акте, као шšто је напад на припаднике Жандармерије Републике Србије, рекао је Диковић, пренела је Војска Србије на свом сајту.

Генерал Фарина је, такође, осудио нападе на снаге безбедности Републике Србије.

Независни синдикат полиције, Полицијски синдикат Србије и Београдски синдикат полиције су осудили убиство Стевана Синђелића. 

Више тужилаштво из Прокупља затражило је од Еулекса да њихов припадник дође на место увиђаја.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво