Читај ми!

Рањен шумокрадица код Куршумлије

Група житеља Космета албанске националности затечена је у близини Куршумлије у крађи шуме. У размени ватре с полицијом рањен је један од шумокрадица, сазнаје РТС.

До инцидента код Куршумлијске бање дошло је када је полицијска патрола открила групу шумокрадица који су са територије Косова дошли у рејон села Орловац, које се налази на двадесетак километара од Куршумлије.

Затекли су шумокрадице са пет трактора са приколицама пуним дрва. 

Том приликом шумокрадице су отвориле ватру на полицијску патролу, након чега им је узвраћено.

Како РТС сазнаје, један грађанин албанске националности рањен је у потколеницу. Остали који су крали дрва, побегли су. Рањени шумокрадица је код себе имао пушку "калашњиков".

Рањени мушкарац је довезен у куршумлијску хитну помоћ одакле je пребачен у прокупачку болницу.

Међу полицајцима нема повређених, саопштено је из МУП-а.

МУП је саопштио да је крађа шуме код Куршумлије уочена и у претходних десетак дана.

Села код Куршумлије налазе се уз административну линију са Косметом и махом су напуштена. Шумокрадице, углавном из општине Подујево, то често користе.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић најоштрије је осудио оружани напад на полицајце, али и уништавање имовине Републике Србије.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво