Читај ми!

Михајловић: Ивановић плански уклоњен из политике

Директор Канцеларије Владе Србије за односе са медијима Миливоје Михајловић и заменица председника Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда" Ксенија Божовић сматрају да је лидер ГИ СДП Оливер Ивановић плански уклоњен са политичке сцене на парламентарним изборима на Косову.

Миливоје Михајловић је у емисији на телевизији Мост рекао да је Ивановићево хапшење чин који га је склонио са политичке сцене.

Навео је да "се сви екстремисти боре против људи који се залажу за дијалог, а Оливер Ивановић је један од Срба који се најозбиљније залагао за дијалог са Албанцима".

"Екстремистима у врху косовске власти, који имају утицај на међународну мисију на Косову, сигурно смета један такав човек и зато је он ухапшен, али његови адвокати неће имати тежак посао да га одбране од оптужби из оптужнице", рекао је Михајловић.

Нагласио је да "није тачна прича" да је Специјално тужилаштво за ратне злочине помогло у писању оптужнице против Оливера Ивановића и да Србија ни на који начин није учествовала у томе.

"Да има злочина, вероватно би Оливер Ивановић био процесуиран у Србији", рекао је Михајловић и додао "да се злочин који се наводи у оптужници први пут помиње на суђењу Слободану Милошевићу у Хагу и да се тај сведок који је то тада поменуо и сада помиње као крунски сведок, без обзира на то што је у Хагу одбијен као неозбиљан".

"Ивановић је жртва политичког процеса и надам се да ће се врло брзо та фарса окончати и да ће се он вратити као слободан грађанин", нагласио је директор владине Канцеларије за односе са медијима.

Ксенија Божовић је у истој емисији рекла да не очекује ништа спектакуларно сутра када се Ивановић буде појавио на првом рочишту у Основном суду у Косовској Митровици.

"Биће му прочитана оптужница и дата могућност да се о њој изјасни ", рекла је Ксенија Божовић и додала да "очекује од Еулекса да поштује закон и омогући Оливеру Ивановићу да докаже своју невиност у правичном поступку".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије