Читај ми!

Повучене оптужбе Караџићу за Власеницу

Хашко тужилаштво из оптужнице против бившег председника Републике Српске Радована Караџића повлачи део који се односи на Власеницу.

Тужилаштво је, у поднеску упућеном судском већу, навело да није представило доказе у вези са заточеничком јединицом у општини Власеница и да стога повлачи оптужбе за Власеницу, преноси Танјуг.

Караџић је пред Хашким судом оптужен за геноцид, злочине против човечности и кршење закона и обичаја ратовања током сукоба у БиХ од 1992. до 1995. године.

Ухапшен је у јулу 2008. године, а суђење му је почело у октобру 2009. године.

Изношење завршних речи у првостепеном поступку предвиђено је за септембар и октобар ове године. Караџић се сам брани пред Трибуналом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије