Читај ми!

Почела саслушања у случају Огњановић

Полиција је почела саслушања у вези са случајем Огњановић, потврђено је РТС-у у МУП-у. Испитују се токови новца прикупљеног за Тијанино лечење и осумњичени за злоупотребе при трошењу средстава. Јавност ће одговоре добити у септембру, каже за РТС министар Небојша Стефановић.

Несумњива је чињеница да Институт за мајку и дете данас има опрему на којој, кажу, могу да им позавиде – најсавременије ултразвучне и апарате за хемодијализу, респираторе. За полицију је сумњиво како су набављени. 

"Полиција сумња да су велепродајна предузећа остварила профит и до 95.000 евра, а истрагом се дошло до сазнања која до сада нису била позната јавности, али које због истраге не можемо да саопштимо", каже министар Небојша Стефановић.

Министар истиче да ће полиција свој део посла обавити до средине септембра и тада обавестити јавност.

У јавности се већ неко време спекулише о уградњи посредника и лекара приликом набавке опреме.

"Са великом сигурношћу могу да кажем да је цена опреме која је набављена веома приближна цени опреме која се набавља на српском тржишту", каже Владислав Вукомановић, заменик директора Института за мајку и дете. 

"Прича о уградњи лекара је тужна и све нас у Институту доводи до очаја, јер највећу педијатријску кућу ставља у контекст који ми нисмо заслужили", истиче Вукомановић.

У акцији која је ујединила грађане прикупљено је званично милион и 600 хиљада евра. Чекајући трансплантацију срца, осмогодишња Тијана преминула је у болници у Хјустону.

Од преосталог новца Огњановићи су решили да донирају 1,2 милиона евра Институту за мајку и дете. Са проверама цене опреме, полиција проверава и где је ишао новац са Огњановићевих рачуна.

Како РТС сазнаје, до сада је провераван рачун породице Огњановић у Комерцијалној банци. Међутим, постојали су и други рачуни у домаћим банкама, али и у Црној Гори и то се проверава. То су рачуни на које је уплаћиван новац за Тијанино лечење. Новац је стизао и преко "Вестерн јуниона" и на томе се ради.

Уместо на различите рачуне, новац из хуманитарних акција требало би убудуће да се слива на једно место. За септембар се најављује регистровање јединственог Фонда за лечење деце у иностранству којим би управљала Влада.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара