Читај ми!

Двојици Срба одређен једномесечни притвор

Судија Основног суда у Косовској Митровици одредио је месец дана притвора Александару Лазовићу и Небојши Вујачићу, у вези са случајем који се води против Оливера Ивановића, изјавио је адвокат Миро Делевић.

Делевић је рекао Танјугу да је Лазовићу неочекивано одређен притвор од месец дана због наводног утицаја на сведоке оптужнице што је, како је оценио, "сулудо и бесмислено".

"Поднећемо жалбу на овакву одлуку суда", рекао је Делевић, наводећи да је Небојши Вујачићу укинут кућни и одређен затворски притвор.

Илији Вујачићу наложено је обавезно јављање у полицијску станицу и изречена му је мера забране приближавања одређеним лицима и сведоцима, рекао је Делевић.

Саслушање је било затворено за јавност и трајало је више од седам сати.

Тројица оптужених Срба доведена су у везу са случајем који се води против лидера Грађанске иницијативе СДП-а Оливера Ивановића и пензионисаног полицијског пуковника МУП-а Србије Драгољуба Делибашића, који је био начелник полицијске управе у Митровици.

Против те петорице окривљених тужилац Еулекса из Канцеларије специјалног тужилаштва Косова подигао је оптужницу пре недељу дана.

Један је оптужен за подстицање на извршење ратних злочина априла 1999. године. Оптужен је и да је, заједно са другим оптуженим, подстицао извршење кривичних дела тешког убиства и тешког убиства у покушају фебруара 2000. године.

Троје осталих оптужено је за тешко убиство и тешко убиство у покушају, кривична дела извршена фебруара 2000. године.

Небојша Вујачић, кога је Еулекс полиција ухапсила средином априла на северу Косова, до данас се налази у кућном притвору, Оливер Ивановић је у судском притвору од 27. јануара, а од почетка фебруара у притвору се налази и Драгољуб Делибашић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара