Читај ми!

Марко Милићев осумњичен за Лукино убиство

Марко Милићев је возач "мини кантримена" којим је на Бранковом мосту усмртио Луку Јовановића, саопштио је министар полиције Небојша Стефановић. Милићев је у бекству и налази се у Турској. Турским властима је упућен захтев за изручење. Ухапшено шест помагача.

Полиција је идентификовала Марка Милићева као возача који је на Бранковом мосту у Београду ударио и усмртио 21-годишњег Луку Јовановића. Милићев се терети за тешко дело против безбедности јавног саобраћаја и за непружањe помоћи лицу повређеном у саобраћајнoj несрећи. Прети му казна затвора до осам година.

Министар Стефановић каже да је Милићев лоциран у Турској и да је користио свој пасош када је улазио у ту земљу. Од МУП-а Турске затражено је хапшење и изручење Милићева.

"Очекујемо да ће у наредних неколико дана Турска њега изручити и да ће он бити у нашим рукама", рекао је Стефановић.

Против шест особа поднете су кривичне пријаве за пружање помоћи извршиоцу након кривичног дела. Приведени су и одређено им је задржавање до 48 сати. Саслушање још једног лица је у току.

Приведени су Братислав Весовић, Саша Јанковић, Никола Лепен, Дана Маневски, Тамара Богдановић и Милица Новаковић.

Опширно описујући детаље и путању којом се кретао Милићев кобне ноћи, министар је рекао да је он са друштвом био на сплаву "Ласта", а несрећа се догодила када су се, преко Бранковог моста, упутили ка сплаву "Фристајлер".

"Тада су возилом ударили у 'ладу риву' и тешко повредили Луку", рекао је Стефановић.

Милићев је, навео је министар, сапутнцима рекао да ништа не говоре о несрећи која се догодила. Поделио им је визит карте неких адвоката, а тражио је и "неке друге радње", о којима, како је рекао Стефановић, због интереса истраге не би говорио.

Полиција и даље трага за возилом и очекује се да ће бити пронађено у близини локације на којој су се последњи пут зауставили. У сакривању возила учествовале су две особе.

Стефановић верује да возило којим је почињено убиство није регуларно увезено у земљу. Полиција је током истраге одузела три таква возила, а наредних дана ће, најављује министар, одузети још десетак.

Министар Стефановић каже да полиција има непобитне доказе и исказе других окривљених који указују да је Марко Милићев починилац тог кривичног дела. Истакао је да је реч о правно чврстом случају.

Марко Милићев (33) некада се презивао Марковић, а од раније је познат полицији због низа кривичних дела. Сумња се да је припадао организованој криминалној групи са Звездаре која се бави диловањем наркотика.

Милићев је 2011. године изашао из затвора где је одслужио казну за покушај убиства. У Штутгарту је такође био осуђен на 26 месеци и, како каже министар, претпоставља се да их је одлежао.

Родитељи Луке Јовановића кажу да им је после свега мало лакше и да ни у једном тренутку нису сумњали да ће полиција пронаћи одговорне за смрт њиховог сина.

Лукин отац, Бојан Јовановић рекао је да је његова порука била да дође на мост да би, како каже, скренуо пажњу на кукавичлук и бежање.

"Верујте ми, колико ће ко добити то неће Луку вратити. Можда апел на господина Селаковића да се погледа мало кривични закон, да се можда мало промени да следећи пут када неко бежи да се зна отприлике колико је то, а не да сутра неки адвокат за не знам колико пара све то сведе не мизерију", рекао је Бојан Јовановић. 

Апелују на надлежне да поправе и уложе средства у камере по граду како би грађани били сигурнији. 

Двадесетједногодишњег Луку Јовановића ударила су кола на Бранковом мосту у Београду 25. јула, док је заједно са пријатељима покушавао да са пута помери аутомобил који се покварио.

Дан касније, Јовановић је преминуо од последица повреда. 

Полиција је последњих дана радила на откривању идентитета возача аутомобила "мини кантримен" који су снимиле камере, али снимак није био довољно квалитетан да би се виделе регистарске таблице.

Отац настрадалог младића, Бојан Јовановић, данима је мирно протестовао на месту где му је син погинуо. Убрзо су му се придружили пријатељи настрадалог младића, као и други грађани, захтевајући да починилац буде откривен.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се