Читај ми!

Нова сведочења у случају Ћурувија

Прва саслушања сведока у допуни истраге против четворице осумњичених припадника Државне безбедности за убиство новинара и власника "Дневног телеграфа" Славка Ћурувије 1999. године обављена су током протекле седмице, а нова, према браниоцима, још нису заказана због годишњих одмора.

У оквиру допуне истраге, коју по налогу суда спроводи Тужилаштво за организовани криминал, у уторак и среду сведочили СУ некадашњи заменик начелника Седме управе ДБ-а Александра Радојичић, бивши заменик начелника Управе криминалистицке полиције Драган Карлеуша и некадашњи припадник Поскока и УБПОК-а Лазар Јанковић, преноси Танјуг.

Позиву за саслушање се нису одазвали некадашњи официр за безбедност ЈСО Веселин Лечић и припадник ДБ-а Бранко Важић.

Бранилац двојице осумњичених Милана Радоњића и Ратка Ромића, адвокат Зора Добричанин Никодиновић, рекла је Танјугу да за сад нису заказана нова саслушања сведока, јер су у току годишњи одмори.

Иначе, Специјални суд у Београду 24. јула вратио је на допуну истраге оптужницу подигнуту у јуну против Радоњића, Ромића, као и тадашњег начелника Ресора ДБ Радомира Марковића и припадника резервног састава тог ресора Мирослава Курака.

Тужилаштво за организовани криминал одмах је донело наредбу о допуни истраге ради бољег разјашњења ствари у том предмету, да би се испитала основаност наведене оптужнице и да би се прикупили одређени докази.

Тужилаштво за организовани криминал подигло је 6. јуна оптужницу против њих због сумње да су "из ниских побуда" убили новинара и власника листа Дневни телеграф Славка Ћурувије 11. априла 1999. године.

Они су оптужени за кривично дело тешко убиство.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво