Читај ми!

Ухапшен инспиратор џихада на Косову

Један од главних инспиратора џихада на Косову, имам у џамији Ел Кудус у Гњилану Зекерија Ћазими, ухапшен је у јутрошњој полицијској акцији, јављају приштински медији. Екстремистима ухапшеним у понедељак одређен притвор до 30 дана.

Косовска полиција саопштила је да је у акцији, коју је спровела јутрос, лишила слободе Зекерију Ћазимија, који се сумњичи да је био један од главних инспиратора џихада, преноси Танјуг.

У оквиру те акције, како је наведено у саопштењу, ухапшен је и други осумњичени Л. К. (27) из села Полац, у општини Србица на северу Косова.

Истовремено је у Призрену ухапшена особа осумњичена да је део мреже која сарађује са терористичким организацијама Исламска држава и Ел Нусра, преноси Бота сот.

Осумњиченог имама Закерија Ћазимија полиција је пронашла у возилу у планинском подручју недалеко од њенове куће, где је покушао да се сакрије.

Током акције полиција је запленила материјалне доказе, а ухапшенима по налогу тужиоца Специјалног тужилаштва одређено је полицијско задржавање до 48 сати.

Позивајући се на неименоване изворе, Бота сот наводи да полиција има списак 150 особа осумњичених за везе са терористима, међу којима има и жена.

Према тим изворима, једна ухапшена особа планирала је напад на највећем културном догађају на Косову – филмском фестивалу "Докуфест" у Призрену.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара