Читај ми!

Брод оштетио Панчевачки мост

Брод који се кретао низводно Дунавом ударио је и оштетио металну конструкцију на Панчевачком мосту. Начињена само материјална штета. Саобраћај на мосту нормално функционише. Обустављена пловидба бродова који се крећу низводно.

Нешто после 10.30 часова брод је краном ударио у металну конструкцију моста, речено је агенцији Бета у Министарству унутрашњих послова.

У инциденту није било повређених, а саобраћај на мосту се одвија неометано.

Пловидба кроз низводни пловидбени отвор Панчевачког моста је обустављена, саопштило је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Пловидба бродова који се крећу низводно, измештена је кроз пловидбени отвор моста за узводно у једносмерном саобраћају.

Лучка капетанија Београда зауставила је пловидбу кроз низводни отвор, а оштећење моста је изавао брод-рефулер "Крка", који је у низводној пловидби закачио носаче каблова и покидао их, навело је Министарство.

"Покидани носачи тренутно висе испод моста и представљају опасност и препреку за низводни саобраћај, због чега је пловидба и обустављена", пише у саопштењу.

Инспектори безбедности пловидбе су одмах након добијања информације о инциденту изашли на лице места и констатовали да је због безбедности учесника у водном саобраћају нужно обуставити пловидбу кроз низводни пловидбени отвор моста и изместити пловидбу низводних бродова кроз пловидбени отвор моста за узводно у једносмерном саобраћају.

Инспектори су о догађају обавестили власника моста - "Железнице Србије", чије су стручне службе изашле на лице места заједно са екипама "Електродистрибуције Београд" и полицијом.

Помоћница министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструкуре Лепосава Шојић каже да је брод изазвао материјалну штету, али да није дошло до угрожености ни објекта, нити пловидбе, као ни људских живота.

"Инсталације које су оштећене припадају 'Електродистрибуцији Београд', ПТТ-у и највероватније нашем Пловпуту за сигнализацију моста", рекла је Шојић новинарима.

Према њеним речима, на основу процењене штете биће поднета пријава против онога ко је оштетио инсталације, а сигнализација ће се вратити у првобитно стање.

Лепосава Шојић, која је помоћница министра за водни саобраћај, рекла је да је брод "Крка" у власништву компаније "Дунав група агрегати".

"Дунав је безбедан за пловидбу, министарство ће наставити да прати ситуацију и да омогући враћање у првобитно стање. Најважније је да нема опасности, нема штете, ни обуставе пловидбе", истакла је Шојић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара