Поновно суђење за злоупотребе у "Градској чистоћи"

Апелациони суд у Београду делимично је укинуо осуђујућу пресуду припадницима групе познате као "ђубретарска мафија" на челу са бившим директором "Градске чистоће" Драганом Игњатовићем и наложио да им се суђење понови. Игњатовић је био осуђен на девет и по година затвора.

Истом одлуком Апелациони суд је потврдио део те пресуде којом су оптужби ослобођени Драган Мандушић, Срдан Миловановић, Милорад Митровић, Мирча Рашковић, Раденко Живановић, Милош Јокановић, Душица Мартић, Зоран Цвијановић и Душан Радић, објављено је на сајту тог суда, преноси Танјуг.

Према одлуци Апелационог суда укинути део првостепене пресуде је обухваћен битном повредом одредаба кривичног поступка јер нису дати разлози о чињеницама које су предмет доказивања, а они који су дати су нејасни, на шта је основано указано жалбама окривљених и њихових бранилаца и због чега је укидање првостепене пресуде у том делу било нужно.

Виши суд у Београду изрекао је у новембру 2012. после вишегодишњег суђења првостепену пресуду против 16 особа оптужених за злоупотребе у пословању ЈКП "Градска цистоћа" Београд.

Укинутом пресудом Игњатовић је био осуђен на казну затвора од девет година и шест месеци, Милан Кузманов на осам година и шест месеци затвора, Енвер Мурсељи на седам година, Горан Пуце на седам година и шест месеци.

Небојша Друловић је укинутом пресудом био осуђен на пет година, Владимир Бјелановић на четири године затвора, Новица Остојић на три године, Предраг Дејановић на две године и три месеца, Александар Гајић на три године, Милан Јанчић на четири године и шест месеци, Ненад Јокановић на шест година и шест месеци, Предраг Јокановић на три године затвора.

Дејан Рајковић је био осуђен на десет месеци, Небојша Савић на две године и шест месеци, Дејан Трмчић на три године и Небојша Вукосавић на две године и осам месеци затвора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара