Читај ми!

Шарић тражи суочавање са сведоцима сарадницима

Оптужени за организовање шверца 5,7 тона кокаина из Латинске Америке у Западну Европу Дарко Шарић затражио је данас од Специјалног суда у Београду да му током просеца омогући суочавање са сведоцима сарадницима и оптуженима који су склопили нагодбе са тужилаштвом.

"Господине судијо, јел поштено да о мени говоре људи које ја у животу нисам видео? Доведите овде сведоке сараднике и ове остале, да ми у очи кажу да ме познају. То је лаж. Све је мени Драган Дудић Фриц причао, шта је договорено на састанку на Златибору (на Јеловој Гори, ком је присуствовао Дудић убијен у котору 2010)", рекао је Шарић у наставку суђења, преноси Танјуг.

Истакао је да од девет оптужених који су потписали споразуме о признању кривице, познаје само једног.

Тврдећи да је јавности приказан као највећи злочинац, атентатор, он је закључио да "према терористи нема милости".

"Мене је сахранио са Папајом (генерал полиције, бивши начелник УКП-а Родољуб Миловић) сведок сарадник Небојша Јоксовић, и то све због новца који сам му дао да купи штампарију. Једва чекам дан да испричам све", рекао је Шарић и најавио да ће своју одбрану изнети у наставку суђења у септембру.

Шарић је приликом првог појављивања пред судом 24. марта рекао да се не осећа кривим нити по једној тачки оптужнице, као и да дрога која је заплењена није његова.

Иако је по шест спојених оптужница оптужено укупно 36 чланова Шарићеве групе, на оптуженицкој клупи Специјалног суда у Београду су осим Шарића још девет оптужених, пошто је још њих 14 у бекству, девет је признало кривицу, а тројица су добила статус сведока сарадника.

Сведоци сарадници у овом поступку су Радан Адамовић, Небојша Јоксовић и Драшко Вуковић. Они нису изузети из оптужења иако им се на крају процеса не изриче казна, као "награда" за сарадњу у расветљавању кривицних дела.

У априлу прошле године у Специајлном суду у Београду је кренуло обједињено суђење Шарићевој групи по шест оптужница због шверца више од укупно 5,7 тона кокаина из Латинске Америке у западну Европу током 2008. и 2009. године.

У бекству су још Родољуб Радуловић звани Миша Банана, Горан Соковић, Марко Пандрц, Ненад Новаковић, Бошко Недић, Дарко Тошић, Дарко Газдић, Милован Миловац, Бојан Станојковић, Петар Обрадовић, Марко Рачић, Владимир Рачић, Михајло Ђоковић и Небојша Сретеновић.

За њима је расписана Интерполова потерница.

У другом поступку, који се наставља 14. маја, Шарићу се суди за прање 22 милиона евра у Србији, куповином предузећа, парцела, хотела...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара