Одбијен Караџићев захтев за изузеће судија

Судско веће Хашког трибунала одбило је захтев бившег председника Републике Српске Радована Караџића за изузеће свих судија у његовом случају, саопштено је из Хага.

Караџић је претходно у поднеску навео да је Генерална скупштина УН 16. јула 2010. године продужила на четири године мандат председавајућем судији О-Гон Квону, судијама Хауарду Морисону и Мелвилу Берду и резервном судији Флавији Латанци, и тај мандат је, према његовом тумачењу, престао да важи 16. јула ове године, преноси Танјуг.

Трибунал у писаном саопштењу наводи да је Савет безбедности УН, у међувремену, резолуцијом продужио мандат судијама до 31. децембра 2014. због чега одбацује Караџићев захтев као неоснован.

Караџић је пред Хашким судом оптужен за геноцид, злочине против човечности и кршење закона и обичаја ратовања током сукоба у БиХ 1992-1995.

Ухапшен је у јулу 2008. године, а суђење му је почело у октобру 2009. Изношење завршних речи у првостепеном поступку предвиђено је за септембар и октобар ове године.

Караџић се сам брани пред Трибуналом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара