Читај ми!

Оптужни предлог за Пасуљанске ливаде

Тужилаштво Вишег суда у Јагодини пустило оптужни предлог против пет особа, осумњичених за погибију и рањавање кадета Војске Србије у трагедији на Пасуљанским ливадама 2012. године.

Председник Вишег суда у Јагодини Драган Јанићијевић рекао је за Танјуг да је реч је о кривичним делима против опште опасности и непредузимању мера за обезбеђење војне јединице.

"Сада смо у фази преиспитивања везано за надлежност, да ли тај предмет припада Вишем суду или Основном суду. Дато је судији Вишег суда да провери чија је надлежност и када одлука у вези са тим буде донета, можемо говорити прецизније о том предмету", додао је Јанићијевић.

Јанићијевић је напоменуо да до те одлуке не може саопштити имена особа против којих је пуштен оптужни предлог.

Истражни судија Вишег суда у Јагодини Зоран Петровић завршио је истрагу о страдању кадета 12.марта 2013.године и тада је рекао да јавни тужилац "има довољно материјала да подигне оптужницу".

"Истрага је завршена, чињенично стање је потпуно расветљено и тужилац има довољно материјала на основу кога може да подигне оптужницу", рекао је тада Петровић.

Захтев за истрагу је половином августа 2012. подигао заменик вишег јавног тужиоца у Јагодини Миомира Васића.

На Полигону Војске Србије "Пасуљанске ливаде" 18.јуна 2012. године у 9,05 сати, у току припрема за вежбу "Дипломац 2012", од пројектила аутоматског бацача граната, кога су пронашли, погинило је двоје кадета четврте године - Милина Милетић (23) из Горњег Милановца и Филип Милојевић из Горње Трнаве код Топола, а повређено је петоро тада кадета, сада потпоручника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара