Заплењено 80 килограма хероина на Батровцима

Припадници Управе граничне полиције на прелазу Батровци открили су више од 80 килограма хероина у аутомобилу турских регистарских таблица, а којим је управљао бугарски држављанин. Министар Стефановић: Рекордна заплена дроге у протеклих неколико година.

Успешном акцијом граничне полиције пресечен је још један ланац кријумчарења наркотика на граничном прелазу Батровци, саопштено је из МУП-а.

Полиција је пронашла преко 80 килограма хероина у путничком возилу "мерцедес", турских регистарских ознака, којим је управљао бугарски држављанин Б. И. А. (1957).

Дрога је била упакована у 90 пакета, сакривених у посебно израђеном бункеру аутомобила, испод пртљажног дела, у тапацирунгу врата, блатобрана и прагова.

Бугарском држављанину одређено је полицијско задржавање до 48 сати, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћене производње и стављања у промет опојних дрога.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да очекује од полиције да настави такав рад и да знатно повећа заплене дроге које се налазе у Србији.

"Оно што је наш задатак и на чему инсистирам је, осим посла који ради гранична полиција, да се сличне заплене дешавају и на београдским и улицама Србије, јер је очигледно да пуно дроге имамо у целој земљи", рекао је Стефановић Танјугу.

Стефановић је подсетио и да један од приоритета који је Влада себи задала јесте формирање Канцеларије за борбу против дрога, која је јуче формирана на предлог МУП-а, Министарства здравља и Министарства правде.

Та Канцеларија ће, како је додао, помоћи да се координира и боље организује рад у борби против дроге, која је "озбиљан проблем који угрожава Србију".

Говорећи о данашњој акцији, министар полиције је рекао да је она веома успешна и да показује оно што је очекивао од граничне полиције, а то су резултати.

"Реч је о више од 80 килограма хероина и може се рећи да је ово рекордна заплена у протеклих неколико година, а полиција је, на основу својих оперативних података, успешно и добро урадила посао", закључио је Стефановић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво