Приведени због злоупотребе положаја

Београдска полиција одредила је меру полицијског задржавања за Н. Р. (65) из Зрењањина и Ж. К. (49) из Београда због сумње да су злоупотребили положај одговорног лица и оштетили предузеће "Су-порт", саопштио је МУП.

Сумња се да су они у својству одговорних лица привредних друштава "Су-порт" д.о.о. и "БЛБ Компани д.о.о." из Београда у више трансакција обавили пренос нешто мање од осам милиона динара са једног предузећа на друго, чиме је оштећено предузеће "Су-порт".

Како се наводи у саопштењу, то су урадили позивајући се на анекс Уговора о набавци бординг карата и аутоматских пртљажних привезака који никад није званично закључен, нити је роба икада испоручена.

О наводној испоруци не постоје магацинске отпремнице-пријемнице, као ни поруџбени захтев за робу, што указује да није ни постојала намера да се роба набави.

На име фактурисаних услуга за неизвршене и фиктивне финансијске послове осумњичени Н. Р. уплатио је, у договору са Ж. К, на рачун његовог предузећа 990.885 динара, чиме је оштетио "Су-порт" за 8.923.780 динара.

Сумња се и да су осумњичени, од 2005. до 2009. године, склопили низ неповољних уговора за испоруку бординг-пас образаца и набавку бординг карата и аутоматских пртљажних привезака, као и два анекс уговора по којима су продавали карте и привеске по ценама нереалне тржишне вредности, увећавајући количине испоручених карата и привезака.

Налози за плаћање потписивани су без адекватне документације и уз фиктивно фактурисане количине.

На овај начин осумњичени су оштетили "Су-порт", а прибавили корист за "БЛБ компани" у износу од 46,5 милиона динара, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво