Читај ми!

Ниш, хапшења због утаје пореза

Нишка полиција ухапсила је јутрос четири особе за које се сумња да су извршили кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица, фалсификовање службене исправе и утаја пореза од 1,7 милиона динара.

Ухапшени су А. Г. (43) из Тутина, француски држављанин, суоснивач, директор и законски заступник привредног друштва ''Лутеција стил'' ДОО из Ниша, И. М. (32), из Ниша, сувласник тог предузећа, М. А. (23), из Бабушнице, оснивач, директор и законски заступник привредног друштва ''Адам оил'' ДОО из Ниша и М. Т. (39), из Пирота, оснивач, директор и законски заступник привредног друштва ''Ранч транс'' ДОО из Ниша.

За осумњиченим М. А. (41), из Прокупља, оснивачем, директором и законским заступником привредног друштва ''Александар про'' ДОО из Прокупља, за кога постоји основ сумње да је извршио наведена кривична дела, у току је интензивна полицијска потрага.

Осумњичени су у периоду од децембра 2013. до марта 2014., искоришћавањем свог положаја, по претходно међусобном договору прибавили рачуне са неистинитом садржином о наводном промету добара између добављача ''Адам оил'' и ''Александар про'' и купца ''Лутеција стил''.

Такође, прибавили су и рачуне о наводном промету добара између купца ''Александар про'' и добављача ''Ранч транс'', иако промета није било.

Између предузећа ''Адам оил'' и ''Александар про'' извршен је пренос новчаних средстава у укупном износу од 11,6 милиона динара и тај износ су осумњичени међусобно делили преко својих личних текучих рачуна.

А. Г. је од јануара до марта ове године, уз помоћ осталих осумњичених избегао плаћање пореза у укупном износу од 1,7 милиона динара.

У саопштењу се подсећа да је нишка полиција почетком јула ове године ухапсила М. Т. због постојања основа сумње да је извршио кривично дело превара и против М. А. поднела кривичну пријаву за то кривично дело.

Даљим оперативним радом полиције у њиховом стану пронађена је фалсификована документација, која је предмет кривичног дела.

Ухапшенима је одређено задржавање до 48 сати , након чега ће бити спроведени надлежном тужилаштву у Нишу, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво