Читај ми!

Вилијамсонов извештај у уторак

Главни тужилац за истрагу о трговини људским органима за Косово и Метохију 1999. године, Клинт Вилијамсон објавиће извештај наредног уторка у Бриселу. Прве оптужнце очекују се почетком 2015. године, јавља Танјуг.

Дипломатски извори у Бриселу рекли су за агенцију Танјуг да ће оптужнице бити подигнуте тек после формирања специјалног суда, што се очекује почетком наредне године.

Вилијамсон је јуче боравио у Београду, а у понедељак у Приштини, уз поруку да ће резултати истраге бити обелодањени на време и да не треба унапред доносити закључке.

Главни тужилац је нагласио да је свестан растућих спекулација о налазима Специјалног истражног тима, али је и истакао да "информације о резултатима истраге неће бити објављене пре објављивања самог извештаја" и додао да у вези са крајњим резултатима истраге не треба унапред доносити закључке.

Коха диторе објавила је јуче да је Вилијамсон нашао доказе за ратне злочине против бивших припадника ОВК, али не и довољно доказа да је на Косову било трговине органима.

Лист тврди да ће најмање 10 бивших припадника ОВК бити оптужено за ратне злочине и да је Вилијамсон нашао доказе за те злочине против цивила, већином Срба, али да током истраге није нађено довољно доказа који би подржали оптужбу за трговину органима.

Вилијамсон је у Београду разговарао са премијером Србије Александром Вучићем, који му је указао да ће објављивање његовог извештаја бити од огромног значаја за Србију и да ће то потврдити објективност инстутиција ЕУ и међународне заједнице у истрази злочина почињених током рата на Косову и Метохији и на просторима бивше Југославије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво